Pasta Carbonara

Wij hebben twee heerlijk gegeten in restaurant InRoma in Rome. Toen wij terug naar Nederland gingen kregen wij het authentieke Pasta Carbonara recept mee. Ik moet het nog vertalen, maar hier volgt het:

Recept voor 2 personen

Guanicale (dried pork cheek)
50 gr. Pecorino kaas
3 eieren
20 gr. Parmesaanse kaas
200 gr. spaghetti
zwarte peper (uit Madagascar, maar wij gebruiken de gewone zwarte peper).

Put a large pot of salted water on to boil. While the water is coming to boil, heat guanciale in a pan and sauté 6 minutes. Take off half soft guanciale and continue to cook the other until crispy. Turn off the heat and put the crispy guanciale into a bowl and the soft guanciale into the pan with its fat. In a small bowl beat the eggs, black pepper pecorino and parmesan cheese and mix them.

Once the water has reached a rolling boil add the spaghetti and cook, unvovered, at a rolling boil. When the spaghetti is al dente drain and move them into the pan with the soft guanciale. Whisk. Turn off the fire and add the eggs cream into the pan, whisk to create a creamy sauce. Sprinkle with te pecorino cheese, papper and crispy guanciale.
Pasta Carbonara

Broccolisoep

broccoli

1 broccoli
2 bouillonblokjes
250 ml kookroom (of crème fraîche)
1 liter water
1 aardappel
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie

Groenten schoonmaken. Bloemkool in roosjes snijden, aardappel in blokjes.

Uitje en knoflook even fruiten
water en broccoli en aardappel toevoegen
15 minuten koken

Pureren met staafmixer
Room als laatste erbij (mooie spiraal in kom)

Eventueel wat broccoli roosjes als garnering

Variatie:
geitenkaas toevoegen, of blauwe schimmelkaas
spekjes door de soep.

Tomatensoep

Ingrediënten:

2 eetlepels biologische olijfolie
600 gram tomaten
1 of 2 wortels
1 grote ui of 2 kleine
3 knoflookteentjes
stukje verse gember (1 cm ong.)
2 groentebouillonblokjes
1 blikje tomatenpuree
750 ml water
Tijm
(Cayenne) peper naar smaak

Groenten schoonmaken en klein snijden

Twee eetlepels biologische olijfolie in de pan verhitten.
Knoflook, ui, gember en wortels hierin fruiten, 5 minuten op laag vuur
Tomatenpuree en tijm erbij voegen en roerend 2 minuten bakken op middelhoog vuur.

Grof gesneden stukken tomaat erbij, 750 ml water en de bouillonblokjes. Aan de kook brengen, met deksel erop 15 minuten zachtjes koken.

Soep pureren met staafmixer. Maggi en peper naar smaak erbij voegen.

Mijn eerste Pannenkoekenplant

Mijn eerste Pannenkoekenplant

Daar is ze dan, mijn favoriete Pannenkoekenplant. Officieel heet zij Pilea Peperomioides.

Het leuke aan deze plant is niet alleen dat zij er zo grappig uitziet, zij staat ook wel bekend als Chinese Money Plant

“The plant that keeps on giving.”

De reden hiervoor is dat zij zo ontzettend makkelijk te stekken zijn. Spread the love en sharing is caring dacht ik dus ik probeerde het uit.

Na een paar weken durf ik te zeggen dat het klopt, mijn eerste stekjes groeien als kool.

De kleine Pilea babies zijn niet alleen schattig om te zien maar blijken ook een ware internethype. Ik ontdekte meer fans die het hebben over hun “Pilea Farm.”

Mijn Pilea boerderijtje is nog klein, maar groeit gestaag. Er is al een heus Pilea Adoptielijstje vol vriendinnen die heel graag ook zo’n plantje willen. Mijn lat ligt best hoog. Ik zou het liefste dit plantje doorgeven aan alle dierbaren op onze trouwdag. Dat is nogal ambitieus want dat is al binnen vijf maanden. Het streven ernaar alleen al is leuk.

Ondertussen geniet ik van hoe ze groeien, wortels kweken, en ons huisje langzaam dicht slibt met stekjes.