Tomatensoep

Ingredi├źnten:

2 eetlepels biologische olijfolie
600 gram tomaten
1 of 2 wortels
1 grote ui of 2 kleine
3 knoflookteentjes
stukje verse gember (1 cm ong.)
2 groentebouillonblokjes
1 blikje tomatenpuree
750 ml water
Tijm
(Cayenne) peper naar smaak

Groenten schoonmaken en klein snijden

Twee eetlepels biologische olijfolie in de pan verhitten.
Knoflook, ui, gember en wortels hierin fruiten, 5 minuten op laag vuur
Tomatenpuree en tijm erbij voegen en roerend 2 minuten bakken op middelhoog vuur.

Grof gesneden stukken tomaat erbij, 750 ml water en de bouillonblokjes. Aan de kook brengen, met deksel erop 15 minuten zachtjes koken.

Soep pureren met staafmixer. Maggi en peper naar smaak erbij voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *